Gruja Petrol

Zbog planiranih radova na električnoj mreži:

U sredu 22. septembra od 8 do 13 časova struje neće imati delovi ulica Vojvode Putnika, Miloša Crnjanskog, Petra Drapšina i Dositeja Obradovića u Srpskom Itebeju.

U četvrtak, 23. septembra, bez struje će biti Srpski Itebej, Novi Itebej, Međa i Banatsko Višnjićevo u periodu od 7.30 do 13 časova. Električnu energiju neće imati ni delovi ulica Petrua Alibua, Žarka Zrenjanina, Korolijana Dobana, Tudora Vladimireskua, Prvog maja, i cele ulice Preka XI i XII u Torku, u periodu od 7.30 do 13 časova.

U utorak, 28. septembra bez struje će biti kompletno naseljeno mesto Torak, u periodu od 8 do 13 časova.

U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu, a u slučaju ranijeg završetka radova ED zadržava pravo da uključi napajanje korisnika pre planiranog vremena.

Write comment (0 Comments)

Nakon što je objavljen spisak izabranih izvođača radova, Opština Žitište raspisala je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije opštine Žitište. Кonkurs je otvoren do 30. septembra, a tiče se zamene spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamene kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja.
 
Podsećamo, Opština Žitište zaključila je sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i zamenu kotlova. Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane Opštine Žitište i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 4 miliona dinara, od kojih je 2 miliona izdvojila Opština Žitište, i 2 miliona Ministarstvo.
 
Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević ocenjuje ove aktivnosti kao početni, ali vrlo bitan korak ka poboljšanju ukupne energetske efikasnosti na teritoriji opštine Žitište.

Tekst i uslovi javnog poziva, kao i prateća dokumentacija, dostupni su na sajtu opštine Žitište, na stranici www.zitiste.rs

Write comment (0 Comments)

Turistička organizacija opštine Žitište predstavlja turističku ponudu opštine Žitište na 88. Međunarodnom Sajmu poljoprivrednom u Novom Sadu koji je ujedno i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije a održava se od 18. do 24. septembra.

Tokom sedam dana sajma predstaviće se manifestacije koje se na godišnjem nivou održavaju u naseljenim mestima opštine a svoje proizvode predstavljaju nekoliko proizvođača sa teritorije opštine Žitište.

Štand Turističke organizacije opštine Žitište na 88. Međunarodnom sajmu u Novom Sadu u prvom planu ističe da je Žitište domaćin jedne od najposećenijih manifestacija u regionu, Pile fest-a.

"Uvek se rado odazovemo pozivu organizatora Sajma, gde smo i ove godine prezentovali manifestacije i raznovrsne ponude domaćih proizvoda sa teritorije opštine Žitište" - istakao je Mitar Šarenac, direktor Turističke organizacije opštine Žitište.

Write comment (0 Comments)

Dana 10.09.2021. godine se zbog PLANIRANIH radova na el. mreži isključuju:
Žitište - Kompletno naseljeno mesto. 08:00 – 13:00

U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu!U slučaju ranijeg završetka radova ED zadržava pravo da uključi napajanje korisnika pre planiranog vremena!

Write comment (0 Comments)

U subotu i nedelju 18. i 19.  septembra u sportskom poslovnom centru "Pešut" u organizaciji teniskog kluba "Trending" iz Žitišta održao se drugi teniski turnir "TRENDING OPEN 2021".
 
 
Na turniru pravo učešća imali su muškarci bez obzira na kategoriju a u perspektivi je u planu organizacija i ženskog i mešovitog turnira. U dva dana nadmetanja ukupno je bilo 16 takmičara.
 
 
Po završetku turnira uručene su nagrade za najboljeg je pripala Robiju Filepu dok je drugoplasirani bio Miodrag Vavan. Takođe su uručene i dve utešne nagrade.
 
 
Rukovodstvo teniskog kluba u kom se nalaze isključivo žene istakle su zadovoljstvo organizovanim turniom. Organizaciju turnira su pomogli Turistička organizacija Opštine Žitište i Sportski savez Opštine Žitište.
 
Write comment (0 Comments)

Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" iz Novog Sada i Očna klinike "Fjodorov" iz Kaluge, Rusija u saradnji sa Opštinom Žitište organizovaće 18. septembra 2021. godine preglede za decu i odrasle.
 
- Skrining pregledi su BESPLATNI
- Mogućnost lečenja u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici "Eliksir" u Novom Sadu.
- Po potrebi, lečenje može da se obavi i na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi.
 
Besplatni oftalmološki pregledi biće organizovani u Domu zdravlja Žitište, Ive Lole Ribara 16. Besplatni pregledi se zakazuju na broj telefona: 060 37 02 800
 
Write comment (0 Comments)

Trinaesti festival kukuruza u Tordi održan je u subotu 18. septembra 2021. godine. Lepo vreme, rekordan broj gostiju, i ove godine festival je ispunio sva očekivanja. Manifestaciju je otvorio Hajnal Jene, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Pored takmičenja u ručnom branju kukuruza organizovan je čitav niz aktivnosti od takmičenja u kuvanju tradicionalnih jela do izložbe poljoprivrednih mašina kao i bogat kulturno zabavni program. Ukupno je učestvovalo 6 ekipa u krunjenju kukuruza. Ova manifestacija ima za glavni cilj ima da prikaže i sačuva tradiciju ručnog branja kukuruza koji je bio jedan od najvažnijih zadataka u životima ruralnih ljudi, ali i da se isti ti običaji prenesu mlađim generacijama i po trinaesti put cilj je ispunjen.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Torde je po prvi put prikazalo vežbu sa penom što je oduševilo najmlađe posetioce.

Značaj ove manifestacije je u očuvanju kulture, tradicije i zajedničkog življenja i međusobnog poštovanja na ovim prostorima.

Write comment (0 Comments)

Lokalna samouprava Žitište i ove školske godine neguje koncept politike sa dobrim pristupom u smislu odgovornosti prema đacima prvacima na teritoriji opštine Žitište.

Uz želje za dobrim uspehom i prijatnim polaskom u školu prvacima je podeljena finansijska podrška u iznosu od 5.000 dinara uz komplet lektira za prvi razred.

Ove školske godine, u našoj opstini, upisano je 120 učenika - đaka prvaka.

"Pokazatelji kažu da će sledeće godine biti više đaka prvaka što nam daje motiv da se kvalitetnije angažujemo da pomognemo školskim centrima u ostvarivanju svojih planova" - istakao je prilikom posete školskim centrima predsednik opštine Žitište, Mitar Vučurević.

Write comment (0 Comments)

U Domu zdravlja u Žitištu u subotu 18. septembra stručnjaci novosadske specijalne oftamološke bolnice "Eliksir" u saradnji sa lekarima očne klinike "Fjodorov" iz Rusije obavljali su besplatne očne preglede.

Zainteresovanost je bila velika a bila je ovo lepa prilika da meštani opštine Žitište provere svoj vid i da im se, ukoliko je bilo potrebe, ukaže na određene probleme, zakažu dalje terapije i dogovore naredni pregled.

Sve se sprovodi u okviru projekta drugog nekoliko godina, u koji se do sada uključilo više gradova i opština u Vojvodini. Ova humanitarna akcija podržana je i od strane opštine Žitište.

U planu je da se ova akcija održi još dva puta u Žitištu.

Write comment (1 Comment)

U Srpskom Itebeju u toku jučerašnjeg dana održana je „Banatska testijada“. Ova manifestacija organizovana je 15. put.

Manifestacija je obuhvatala kulturno umetnički program, zatim takmičenje u spremanju banatskog paprikaša sa knedlama. Pobednici takmičenja ovog takmičenja su: Prvo mesto ekipa Milošev Zlatka iz Srpskog Itebeja, drugo mesto Klub žena "Zavičaj" iz Ravnog Topolovca i treće mesto ekipa Gverić Laze iz Srpskog Itebeja

Održan je i izbor najbolje krofne: Prvo mesto osvojilo je udrženje žena "Banaćanke" iz Torka, drugo mesto Petrin Saška iz Srpskog Itebeja, a treće mesto Udruženje žena "Mladost" Čestereg.

Tokom dana grupa dece predškolaca je uživala u mešenju testa.

Manifestacija je i ovoga puta uspešno organizovana od strane Kluba žena “Vredne ruke” iz Srpskog Itebeja.

Write comment (0 Comments)

Manifestacija "Izadji mi na teglu" koja se po peti put održava u Žitištu okupila je devet ekipa koje su se takmičile u pripremi najboljeg ajvara.

Priprema ajvara obavljala se na tradicionalni način o čemu svedoče i ove fotografije.

Najbolji ajvar za 2021. godinu na gastronomskom karavanu u Žitištu spremila je ekipa Udrženja žena "Zavičaj" iz Ravnog Topolovca.

Drugo mesto na ovogodišnjoj manifestaciji osvojila je ekipa "Veselih Bosanki" iz Krajišnika dok je treće mesto osvojila ekipa "Međanke".

Na finalno takmičenje najvećeg gastronomskog karavana "Izađi mi na teglu" koje će se održati 9. oktobra u Beogradu plasirale su se prve dve ekipe sa današnje manifestacije.

Write comment (0 Comments)

U Pallavolo piceriji u centru Žitišta u ulici Zdravka Čelara br. 6 možete poručiti pica na drva po originalnoj recepturi.

Novo radno vreme kuhinje picerije ''Pallavolo'' od ponedeljka 6. septembra je:

Radnim danima od 11 do 23 h

Vikendom od 14 do 23 h

Žitište, Ravni Topolovac - Besplatna dostava

Banatski Dvor, Čestereg, Torak i Klek - 100 dinara

Banatsko Karađorđevo - 150 dinara

Kontakt telefon 066 8222000

Write comment (0 Comments)

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 56,5 miliona dinara za građevinsko-zanatske radove u Etnografskom muzeju u Torku, u opštini Žitište.

Realizacija ovog projekta svakako će imati veliki uticaj na kulturni život Rumuna u Vojvodini kao i potencijala turističke ponude opštine Žitište.

Write comment (0 Comments)

VII manifestacija "Tajne bakine kuhinje" u organizaciji udruženja žena "Banaćanke - Torak" održana je 4. septembra u Torku. Manifestacija je takmičarskog karaktera i to:

- Kriterijumi za učešće u takmičarskom delu manifestacije su bili sledeći:
• Slani proizvod - Kvasac (osnova) – Korasani
• Slatki proizvod - Kvasac (osnova) – Štrudle

– Prošle godine zbog epidemioloških mera nismo održale našu manifestaciju. Sada je ona bila u nešto skraćenom izdanju, da se tradicija ne prekine, uz odgovorno ponašanje organizatora, učesnika i posetilaca. " – kaže članica „Banaćanki” Svjetlana Marković.

Na takmičenju je učestvovalo 8 udruženja dok su svi posetioci mogli da uživaju u slatkim i slanim proizvodima po starim recepturama naših majki, baka, prabaka.

Prvo mesto u slanim pecivima osvojilo je udruženje "Đurđevak" iz Melenaca, drugo udruženje "Zavičaj" iz Ravnog Topolovca a treće udruženje "Vredne ruke" iz Srpskog Itebeja.

Što je tiče slatkih peciva prvo mesto osvojilo je udruženje "Đurđevdan" iz Žitišta, drugo "Penzionerke" iz Torka, a treće udruženje "Đurđevak" iz Melenaca.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Žitište, kompanija PerSu i "Delfin trejd" iz Beograda

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Udruženja žena "Đurđevdan" iz Žitišta u subotu 11. septembra održana je osma po redu Pitajada i obeležena godišnjica 60 godina postojanja ovog udruženja.

Među brojnim gostima iz naše opštine ovom događaju su prisustvovali gosti iz opština Nova Crnja i Zrenjanin a u takmičarskom delu učestvovalo je 6 udruženja i 16 pita.

Učesnici ovog događaja takmičili su se u pravljenju slanih i slatkih pita. Na kraju dodeljene su i nagrade, a ovog puta bilo je šest dobitnika pehara.

Prvo mesto za najbolju slanu pitu osvojilo je Udruženje žena "Savo Kovačević" Zrenjanin, drugo mesto takođe Udruženje žena "Savo Kovačević" Zrenjanin, treće mesto penzioneri iz Torka.

U konkurenciji slatkih pita prvo mesto osvojilo je Udruženje žena Livađanke iz Aleksandrova, drugo mesto penzioneri iz Torka i treće mesto penzioneri iz Žitišta.

Na kraju programa organizovana je tombola a sva prikupljena sredstva biće uplaćena deci sa posebnim potrebama iz opštine Žitište.

Write comment (0 Comments)

U okviru seoske slave u Torku je po peti put organizovano takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša, koje je ove godine okupilo 14 ekipa.

Kao i ranijih godina bila je prisutna velika posećenost ovom događaju a najboljima u spremanju gulaša uručene su simbolične nagrade u vidu kuhinjskih predmeta.

Organizator slave Mesna zajednica Torak u okviru Dana sela najavila je u subotu živu svirku od 20 časova, dok se u nedelju očekuje kulturno umetnički program društva Bokaluc iz Torka.

Write comment (0 Comments)

Crkveni odbor Srpske Pravoslavne Crkvene Opštine u Žitištu na sednici održanoj dana 12. septembra 2021. godine, doneo je sledeću odluku i oglašava

PRIКUPLJANJE PONUDA

za zakup obradivog poljoprivrednog zemljišta Srpske Pravoslavne Crkvene Opštine u Žitištu

Raspisuje se oglas za zakup obradivog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Srpske Pravoslavne Crkvene Opštine u Žitištu koje se nalaze u k.o. Žitište, upisane  u zknj. ul. br. 339 kroz javno prikupljanje ponuda, a parcele su:

     1) Parcela br. 3272, TORAČКA STRANA, njiva 1. klase, površina od 2 ha 57 a 31 m2
     2) Parcela br. 3513, RAVNI BREG, njiva 1. klasa, površina 1 ha 80 a 03 m2
     3) Parcela br. 3746, VODOPLAV, njiva 1. klasa, površina 2 ha 27 a 99 m2
     4) Parcela br. 3819, VODOPLAV, njiva 2. klasa, površina 2 ha 77 a 10 m2
     5) Parcela br. 2694/7, PAŠNJAК (AERODROM), njiva 3. klasa, 13 ha 88 a 38 m2
    Ponude se predaju u koverti koja je potpisana na poleđini i zalepljena. Ponuda mora biti na srpskom jeziku, čitko napisana sa sledećim podacima:
Za pravno lice: tačan naziv, PIB, MB, broj računa, adresu, telefon i faks ponuđača;
Za fizičko lice: ime i prezime, adresu i telefon ponuđača;
Cenu zakupa po hektaru zemljišta koju nudi;
Datum i potpis

Ponuđač može podneti samo jednu ponudu.
Ponude će se otvarati 23. septembra 2021. godine sa početkom u 18 časova u sali iznad biblioteke u Žitištu.
Ponude dostaviti svešteniku Кarađorđu Trivunoviću u Žitištu najkasnije do 23. septembra 2021. godine do 17 časova.
Pravo prisustvovanja otvaranju ponuda imaju samo lica koja su dostavila ponudu i uplatila depozit.
Prilikom izbora ponude, Srpska Pravoslavna Crkvena Opština u Žitištu će primeniti metod ekonomski najpovoljnije ponude.
Ukoliko postoji više ponuda sa istom cenom zakupa učesnici će se nadmetati na javnoj licitaciji.
Pravo da dostave ponudu imaju sva domaća pravna i fizička lica koja izvrše prijavu za učešće i uplate depozit za učešće na javnoj licitaciji. Depozit iznosi 70.000,00 dinara i donosi se zajedno sa ponudom.
Svim učesnicima, osim najpovoljnijem ponuđaču uplaćeni depozit se vraća nakon završetka javne licitacije. Najpovoljnijem ponuđaču uplaćeni depozit se uračunava u crkvenu taksu. Pravo na povraćaj depozita gubi najpovoljniji ponuđač koji odustane od zaključenja ugovora o zakupu.

Period zakupa i stupanje u posed
Navedene parcele se nude u zakup na period od tri godine.
Zakupac će stupiti u posed navedene kat. parcele nakon potpisivanja i odobrenja Ugovora od strane Eparhijskog Upravnog Odbora Eparhije banatske u Vršcu.
Nakon izbora ponude sa izabranim ponuđačem će biti zaključen Ugovor. Zakupac je dužan da plati Crkvenu taksu od 4 % na ukupni iznos zakupnine.

Cena i uslovi plaćanja zakupa
Početna cena po zakupljenom hektaru iznosi 350 evra (u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja). Prihvatiće se isključivo ponude koje budu jednake i više od navedenog početnog iznosa.
Iznos zakupa za prvu godinu – 2021/2022 je potrebno uplatiti najkasnije do potpisivanja ugovora, iznos zakupa za drugu godinu – 2022/2023 najkasnije do 31. avgusta 2022. god., a iznos zakupa za treću godinu – 2023/2024 najkasnije do 31. jula 2023. godine.
Za sve informacije obratiti se:
Starešina Hrama i sekretar Crkvene Opštine Žitište
_________________________________________________
Protonamesnik Кarađorđe Trivunović
064/912-71-55

Write comment (0 Comments)

Radovi na izgradnji savremene klanice za krupnu stoku i finalnu preradu mesa, koju Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši” gradi u Srpskom Itebeju, privode se kraju. Objekat zauzima površinu od 8.000 kvadratnih metara i proširiće postojeće kapacitete koji su postali nedovoljni da podmire potrebe ovog poljoprivrednog kolektiva. Investicija je vredna oko šest miliona evra i obuhvata dve faze.

– Očekujemo da za tridesetak dana počnemo proizvodnju u novom prostoru gde će u jednoj smeni moći da se preradi 16 tona mesa. Građevinski poslovi su završeni, pa u nove hale pristiže savremena oprema. Imamo solidan stručni kadar koji je radio u staroj klanici. Za početak, u novim pogonima će raditi oko 75 radnika, a kada završimo novu liniju klanja, računamo da će ih biti oko stoninu – kaže Zlatko Mrkšić, tehnički direkor „Mrkićevih salaša” koji je znanje dobijeno na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu uspešno preneo na rad u ovoj porodičnoj firmi.

Ova investicija „Mrkšićevih salaša” značajna je i za sve brojnije kooperante, pre svega u stočarskoj proizvodnji koji već dvadesetak godina imaju uspešnu saradnju sa Zadrugom. Izvor: List Zrenjanin

Write comment (3 Comments)

U subotu 11. septembra u centru Ravnog Topolovca održana je sedma gurmanska manifestacija "Roštiljijada". Učešće u pripremanju roštilja uzelo je 14 ekpa sa teritorije opštine Žitište.

Prvo mesto osvojila je ekipa iz "Smak" iz Ravnog Topolovca, drugo mesto pripalo je ekipi "Banaćankе" iz Torka, a treće mesto osvojili su penzioneri iz Žitišta. 

U nižem uzrastu prvo mesto osvojila je ekipa iz "Spartanci", drugo mesto ekipa "Sumljive komšije" kao i treće mesto ekipa "Šareno pero papagaja".

Svakako najzanimljiviji detalj ove manifestacije bile su dečije radionice i takmičarske igre, deca predškolskog i osnovno-školskog uzrasta su na jedan kreativan način iskazali svoju maštovitost i umešnost.

Write comment (0 Comments)

Jovana Grbić iz Žitišta učestvovala je u takmičenju "Mlada hrabrost" koje organizuje Švedska ambasada u Beogradu i prošla je u uži krug od 15 kandidata. Jovani je nakon takmičenja uručena zahvalnica na iskazanoj građanskoj hrabrosti i humanosti.

Jovana ima 14 godina i rastužuje je činjenica da postoji veliki broj gradnih, bolesnih i povređenih životinja koje žive na ulici, bez skloništa i brige koje zaslužuju. Ona zato brine o njima. Hrani ih vodi veterinaru, a tokom zime garažu pretvara u sklonište za napuštene životinje. Bezuslovna ljubav koju dobija od njih, Jovanu motiviše da u svoju misiju uključi i druge. I zato je pokrenula akciju u kojoj reciklažom plastike prikuplja sredstva za hranu i lečenje napuštenih životinja.

"Prošle godine sam počela sa sakupljanjem čepova koje sam donirala azilu za napuštene životinje. Uvek sam delila ljubav prema životinjama naročito prema psima. Svake zime bi ih primila u svoju garažu gde bi mogli da spavaju i davala bih im vodu i hranu. Svakodnevno sam ih hranila i mogo puta spašavala kad bi se zaglavila mačka na drvetu ili psi između ograde" - rekla je Jovana.

Nagradu za iskazanu građansku dužnosti i humanost je dobio i mladić Jovan Robal iz Banatskog Dvora koji je pomagao drugu sa smetnjama u razvoju.

"Nepravda je kada je neko isključen i nema jednake šanse. Važno je da se borimo protiv takve nepravde i preduzmemo sve što je u našoj moći." - rekao je Jovan.

Write comment (0 Comments)

U organizaciji humanih meštana Novog Itebeja 10. septembra 2021. godine održan je Humanitarni vašar za Vanju Malović.

Meštani koji su organizovali vašar se zahvaljuju svima koji su svojim trudom, zalaganjem i kupovinom proizvoda na vašaru pomogli da se prikupi i uplati na račun Humanitarne fondacije – Budi Human 37.300,00 dinara.

Više o pomoći maloj Vanji na stranici Budi human

Write comment (0 Comments)

I ove godine Zrenjanin je krajem avgusta slavio ljubav prema pivu, ali i druženje i zajedničke trenutke. U okviru manifestacije Dani piva, na više lokacija u gradu dešavali su se različiti kulturni i zabavni programi u kojima su uživali svi sugrađani, ali i mnogi gosti grada.

PerSu kao jedna od najpoznatijih porodičnih kompanija u Vojvodini, na ovoj manifestaciji već godinama organizuje sjajan program za najmlađe. Dok roditelji uživaju u pivu i muzici, PerSu kreira magiju za najmlađe.


Čuvena ulica kišobrana, Gimnazijska ulica, ponovo je pretvorena u PerSu dečju ulicu. Devojčice i dečaci su u četvrtak 26.08. imali priliku da pogledaju predstavu „Potraga za krilima“, da uživaju u animacijama Dino parka, žonglera i raznih drugih animatora. Nakon toga, u petak i subotu, zbog loših vremenskih uslova, program je premešten u Kulturni centar, gde takođe nije manjkalo dobre atmosfere. Deca su uživala u plesnom takmičenju i nastupu popularnog orkestra „Frenk Sinatra“, a u subotu su se družili sa svojim omiljenim influenserima, Suarezom i Lukom Čolakom.


PerSu marketi će nastaviti da budu tu za porodicu, komšije i najmlađe, kako bismo zajedno kreirali najlepše uspomene.


Write comment (0 Comments)

Postanite vlasnik ekskluzivnog stana u mirnom mestu kraj Begeja, Žitištu (Na samo 15 minuta od Zrenjanina).

https://media.ilovezrenjanin.com/2021/07/zgrada-zitiste-2021.jpg

STANOVI SU ODMAH USELJIVI

U lux zgradi u Žitištu su ostala još samo 2 stana za prodaju – jedan od 69 m2 i jedan od 91 m2. Cene već od 499 do po m2. Moguć popust na licu mesta!

U sklopu stambeno poslovne zgrade u centru Žitišta nalazi se, javni beležnik (notar), Persu market, Pinbett kladionica, Pallavolo kafe/picerija (kao i staklena bašta od 33 m2 ispred picerije i dečije igralište od 220 m2).

Zgrada poseduje ograđeno dvorište sa automatskom led rasvetom, video nadzorom, roštiljem i mini parkom…

CENA PO KVADRATU

Cene od 499 po m2

KONTAKT

Tel: 062281094

Write comment (0 Comments)

 Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Кovačević obišli su danas radove u Hetinu, odnosno rehabilitaciju puta do Srpskog Itebeja i asfaltiranje puta u poslednje dve ulice bez asfalta na teritoriji naše opštine.
 
Za ovu namenu je u budžetima Pokrajinske vlade i Opštine Žitište izdvojeno oko 60 miliona dinara. U razgovoru sa građanima, dogovorena je podrška APV za nekoliko projekata značajnih za ovaj deo opštine, a koja se odnose na završetak puta do Vojvoda Stepe, ulaganja u školu i zdravstvo i podršku gazdinstvima i malim preduzećima kroz konkurse.
 
 
 
Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 77