Gruja Petrol

Ambasadorka Rumunije posetila opštinu Žitište

Ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju posetila je danas Opštinu Žitište. Na sastanku koji je održan u zgradi Opštinske uprave dočekali su je predsednik Mitar Vučurević sa saradnicima.

Poseta je bila posvećena projektima prekogranične saradnje i budućim projektima između Srbije i Rumunije.

Postavili smo temelje buduće saradnje i diskutovali o temi koja je veoma značajna, a to je plovidbeni put između Temišvara i Zrenjanina koji želimo da reaktiviramo. Pored biciklističke staze koja je veliki i značajan projekat između naše dve države, smatramo da je i plovidbeni put Begejom od Temišvara do Zrenjanina veliki turistički potencijal - rekla je Davidoju i navela da je vrednost IPA projekata Srbija - Rumunije planiiranih za naredni period, preko 80 miliona evra.

Ambasadorka Rumunije posetila je Etnografski muzej u Torku i na licu mesta se uverila da nacionalna zajednica Rumuna ima veoma aktivnu ulogu i na kulturnom planu.

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević istakao je da je opština Žitište multikulturalna sredina i da je do sada imala odličnu saradnju na prekograničnim projektima sa opštinama Dumbravica i Sakalaz a iz takve saradnje proizašli su višemilionski projekti prekogranične saradnje.

Comments powered by CComment