Gruja Petrol

''Godine uzleta'' u vrtićima predškolske ustanove ''Desanka Maksimović'' Žitište

U vrtićima naše Predškolske ustanove od ove radne godine realizuje se novi program rada koji deci omogućava da na najbolji mogući način stiču znanja i veštine koje su im potrebne tokom celog života.

Vaspitačice su znanja stečena tokom obuke o primeni novih Osnova implementirale u svoju praksu, pa su promene vidljive već od samih ulaznih vrata svih vrtića.

Vaspitno- obrazovni rad u žitištanskom vrtiću u toku protekle radne godine odvijao se pod mentorstvom, a rezultati takvog rada vidljivi su deci, njihovim porodicama ali i celokupnoj lokalnoj zajednici. Danas mališani u vrtićima uče kroz teme/ projekte koje razvijaju u svojim vaspitnim grupama. 

Istraživačke aktivnosti im omogućavaju da se bave za njih smislenim temama na prihvatljiv način - kroz igru. Dok jaslenci uživaju u za njih uređenom prostoru koji podstiče celokupan razvoj, najmlađi uče kako da se osamostale kroz projekt "Obuci se", nešto starija deca istražuju beskraj, a oni još stariji bave se istraživanjem na temu "Pre i posle".

Pripremne grupe istražuju  specifičnosti Republike Kine, ali istražuju i život životinja na farmi. Veliku podršku deci i vaspitačima pružaju saradnici koji se uvek rado odazivaju pozivu i nesebično sa decom dele svoja značajna iskustva. U vrtiću vlada vedra atmosfera dobrodošlice i prihvatanja različitosti u svakom smislu, jer takvo okruženje obezbeđuje da se  dobro osećaju kako deca, tako i odrasli. Delić života u vrtiću dočaravaju fotografije sa raznolikih aktivnosti.

Comments powered by CComment