Gruja Petrol

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio opštinu Žitište

U petak 28. oktobra opštinu Žitište posetio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Prilikom ove posete predsednik je obišao naseljena mesta Torak i Banatsko Karađorđevo povodom značajnih investicija u opštini Žitište.

U Torku je nakon obilaska Etnografskog muzeja u zgradi Mesne kancelarije potpisan je ugovor za rekonstrukciju i nadogradnju Etnografskog muzeja u Torku. Vrednost investicije iznosi 118.985.865,60 dinara. Ugovor su potpisali predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i predstavnik izvođača radova.

Poseta je nastavljena obilaskom Banatskog Karađorđeva gde je u toku rehabilitacija kolovoza u ulici Vojvode Mišića. Da podsetimo u toku ove godine Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine donela je odluku o dodeli 120 miliona dinara Opštini Žitište za rehabilitaciju kolovoza u naseljenim mestima Međa, Srpski Itebej, Novi Itebej, Žitište, Banatsko Кarađorđevo, Torda, Banatsko Višnjićevo i Ravni Topolovac.

Sredstva u iznosu od 119.967.691,44 dinara su odobrena putem Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade je istaknuo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom Žitište i dalji nastavak ulaganja u opštinu Žitište.

Comments powered by CComment