Gruja Petrol

Deda Mraz podelio paketiće za više od 2.200 mališana

Akcija „Zvone zvončići, pakuju se poklončići, stiže nam Deda Mraz“, koja je projekat žitištanskog Udruženja „Pogled bez granica“, i ove godine je sprovedena u svim mesnim zajednicama opštine Žitište.

– Zahvaljujući finansijskoj podršci i saradnji sa Opštinom Žitište, podeljeni su novogodišnji paketići deci uzrasta do 14 godina u dvanaest naseljenih mesta. U pitanju su Hetin, Torda, Banatsko Karađorđevo, Banatsko Višnjićevo, Međa, Torak, Novi Itebej, Čestereg, Banatski Dvor, Srpski Itebej, Ravni Topolovac i Žitište. Paketići su deljeni po unapred utvrđenom rasporedu, od 21. decembra. Podeljeno je više od 2.200 novogodišnjih paketića. Naravno, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera – kažu iz Udruženja „Pogled bez granica“.

Paketići su uručeni mesnim zajednicama, koje su organizovale podelu. Najmlađima su paketići uglavnom uručivani u njihovim domovima.

Podelu novogodišnjih paketića su pomogi predstavnici Opštine Žitište, članovi saveta mesnih zajednica, aktivisti raznih udruženja kao i stariji sugrađani. Na kraju, želimo da se zahvalimo Opštini Žitište na izuzetnoj saradnji – ističu iz Udruženja.

Ukoliko postoje osobe koje nisu primele paketić neka se jave u matičnim Mesnim zajednicama.

Comments powered by CComment