Gruja Petrol

Nagrade za udruženja ''Mladost'' iz Česterega i ''Đurđevak'' iz Žitišta

Uz srdačnu dobrodošlicu učesnicima i gostima, u Aleksandrovu održana je sedma „Kuglofijada“ u organizaciji Udruženja žena „Livađanke“. Na ovoj čuvenoj gastronomskoj manifestaciji članice udruženja iz Srbije i Republike Srpske su se takmičile koja će pripremiti najbolji slatki, ali i slani rolat, pa je tako sala penzionera, u kojoj se takmičenje održavalo, mirisila i na čokoladu, i na pomorandže i limun, ali i na mirođiju. Žiriju – Verici Maletić, Biljani Bjelić i Sanji Knežević, nije bilo lako da od 37 kuglofa donesu odluku o najboljima.

Ipak, nagrada za naj kuglof otišla je u Republiku Srpsku, za šta zaslužna Radinka Todić iz Dvorova. U kategoriji slatki kuglof, pobedila je Atina Čejić iz Pavliša, druga je Rada Vujadinov, Udruženje „Suvača“, Kikinda, a treća Jela Stojanović, „Đurđevak“, Žitište. Najbolji slani kuglof je pripremila Slavica Mitrovič, „Mladost“, Čestereg, druga je Milana Bilić iz Ruskog Sela, a treća Vera Živojinović iz Uljme.

Prvo mesto za dekoraciju osvojila je Milena Ilisin, članica Aktiva žena Aleksandrovo. Druga, četvrta i peta nagrada pripale su udruženju „Mladost” iz Česterega, a treća je otišla u Boku.

Comments powered by CComment