Gruja Petrol

ŽITIŠTE: 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama (FOTO)

I ove godine Komisija za rodnu ravnopravnost SO Žitište značajno je skrenula pažnju na važnost borbe protiv nasilja nad ženama obeležavanjem kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Tim povodom učenici osmih razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine učestvovali su u literarnom konkursu na temu "Borim se protiv nasilja". Na literarni konkurs stiglo je 13 radova a svi učenici su nagrađeni prigodnim poklonima.

Izabrani su i najbolji radovi a to su ovog puta bili od Anje Pavlović iz Ravnog Topolovca, Marka Nikića iz Žitišta i Tijane Ignjatović iz Međe.

Članice Komisije okupile su u toku današnjeg dana predstavnike javnih ustanova, zainteresovane građanke i građane u Domu kulture u Žitištu i zajedno sa učenicima osnovnih škola položile narandžaste ruže i pustile narandžaste balone u znak sećanja na žene koje su do današnjeg dana izgubile život u partnerskom nasilju u Srbiji.

Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama. Kao deo ove inicijative znamenitosti u gradovima širom sveta su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje. Tim povodom, i Dom kulture u Žitištu biće osvetljen narandžastom bojom.

Comments powered by CComment