Gruja Petrol

Jedinstven model zadrugarstva u Srpskom Itebeju

Zemljoradnička Zadruga „Mrkšićevi Salaši“ iz Srpskog Itebeja, je poslovnim konceptom „od njive do trpeze“, razvila nekoliko delatnosti i zaposlila trećinu radno aktivnog stanovništva sredine u kojoj posluje. To je jedinstven model zadrugarstva ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Pružajući egzistencijalnu sigurnost za više od 300 zaposlenih, zadruga Mrkšićevi Salaši u Srpskom Itebeju predstavlja ekonomsku polugu razvoja ovog dela Srednjeg Banata.

Кroz široku lepezu delatnosti od biljne proizvodnje, skladištenja i sušenja žitarica, pekarstva, mesne industrije, mreže maloprodajnih objekata, do turizma i ugostiteljstva svoje poslovanje bazirali su na konceptu „od njive do trpeze“.

Takav model zadrugarstva jedinstven je ne samo u Srbiji, nego i u regionu ističe predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov.

Ratarsku proizvodnju zasnivaju na površini od četiri hiljade hektara uključujući i kooperante kojima pružaju značajnu podršku.

Investicija izgradnje pogona za preradu mesa vredna je šest miliona evra, a taj veliki poslovni poduhvat omogućiće otvaranje još stotinu radnih mesta.

Više na - Rtv.rs

Comments powered by CComment