Gruja Petrol

''Begejska regata'' - Najveća manifestacija na vodi 8. avgusta

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i direktor Turističke organizacije Opštine Žitište, Mitar Šarenac, razgovarali su o predstojećim projektima i planovima na lokalu, u saradnji sa lokalnom samoupravom, resornim institucijama i civilnim sektorom, a u susret manifestacijama i festivalima u ovoj srednjobanatskoj opštini.

Na teritoriji Opštine Žitište su trenutno u toku tri projekta, kao i aktivnosti na organizaciji ovogodišnje, pete po redu, manifestacije ,,Begejska regata", koja se održava svakog avgusta meseca, a ove godine počinje 8. avgusta. Plovidbom Begejom kroz naselja Srpski Itebej, Novi Itebej, Torak i Žitište u dužini od oko 15 kilometara, učesnici regate ukazuju na značaj očuvanja životne sredine, promovišu nautički turizam i ostvaruju kontakte.

Sekretar Ivanišević je i ovoga puta istakao da Sekretarijat podržava manifestacioni turizam i napore organizatora da se što više manifestacija i festivala održi u Vojvodini, jer su oni takođe jedan od najvećih generatora turističkih poseta, a uz poštovanje svih aktuelnih mera Кriznog štaba.

Comments powered by CComment