Gruja Petrol

Nikola Marković i Mina Hrubik najbolji u ideji inovativnih proizvoda

Beogradska bankarska akademija tradicionalno organizuje na nivou republike takmičenje učenika završnih razreda srednje škole na  temu “Start-up i učeničko preduzetništvo – osmisli ideju i stavi je u funkciju” odnosno takmičenje u izradi biznis planova. Ove godine zbog epidemiološke situacije takmičenje je održano online.

U finale takmičenja je prošlo 12 ekipa, a od toga 2 ekipe iz  ETŠ “Jovan Trajković” Zrenjanin. Finalno online takmičenje i prezentovanje biznis planova, inovatnih ideja održano je u subotu 24. aprila 2021. od 11.00 do 14.00h. Sama prezentacija ideje na finalnom takmičenju je trajala maksimalno 10 minuta.

Ekipa, u sastavu Mina Hrubik iz Zrenjanina i Nikola Marković iz Torka - učenici IV-1 ETŠ “Jovan Trajković” Zrenjanin, uz veliku pomoć profesorke poslovne ekonomije Vesne Subu je osvojila I mesto po kriterijumu najbolje razrađene ideje inovativnih proizvoda.

Ideja ovih mladih ljudi je bila osmišljavanje “SMART PEN – PAMETNE OLOVKE” koju bi mogli da koriste poslovni ljudi, studenti, predavači, novinari….i mnogi drugi, jer sve što bi se zapisalo pametnom olovkom bilo bi direktno preneseno na bilo koji drugi elektronski uređaj bez prethodne potrebe prekucavanja teksta putem bežićnog povezivanja. Ovaj način upotrebe pametne olovke bi dao mogućnost bržeg obavljanja mnogih poslova i doprineo povećanju slobodnog vremena.

Za nagradu svi učesici bez obzira na postignut rezultat na takmičenju imaju mogućnost upisa na BBA bez polaganja prijemnog ispita, a prvoplasirani su nagrađeni i novčanom nagradom.

Comments powered by CComment