Gruja Petrol

Boris Petrović - ’'Muzičari su u problemu’’

Ove godine kada je pandemija neočekivano zahvatila ceo svet pa i Srbiju, veliki broj ljudi i nakon ukidanja vanrednog stanja i dalje trpe finansijske posledice. Jedan od pravaca na koji je ova pandemijska kriza najviše uticala je i muzički. Velikih koncertnih nastupa i javnih okupljanja i dalje nema iako se mere polako ublažavaju...

O ovoj situaciji razgovarali smo sa najpoznatijem pevačem iz Žitišta – Borisom Borom Petrovićem.

„Kako da Vam kažem, teska pandemija je zahvatila ceo svet i normalno je da se određeni poslovi ne odvijaju na onakav način kako bi trebalo. Šta je - tu je, situaciju niko ne može trenutno da promeni, sve dok vlada Covid 19 kod nas i u svetu.
Teško je muzičarima koji žive samo od muzike, i garantujem da pola muzičara posle ove pandemije možda nikad neće stati na nogama. Žao mi je sto to mora da kažem ali većina koja nije imala sredstava da prehrani porodicu, bila je primorana da rasproda muzičku opremu.

Moj bend je imao preko 50 veselja i par koncerata unapred ugovoreno, ali smo morali sve da otkažemo jer je takva situacija.
Ja koji lično živim samo od muzika, osetio sam tu finansijsku nemoć, korona virusa. Nismo samo mi muzičari ugroženi, ugroženi su i lokali, kafići restorani, ali su oni ipak na neki način opstali, jer im je država pomogla da prebrode krizu.

Mi muzičari se nadamo da će nam bar uvažiti ovogodisnju licencu i za sledeću godinu, takođe, nadamo se boljim vremenima, i da se ovako nesto nikad ne ponovi čovečanstvu.
Moj bend i ja nastavljamo sa probama i vežbanjem, kako bi budući mladenci odnosno publika uživala uz naše zvuke, melodije i pesme.“

Comments powered by CComment