Gruja Petrol

Savremeni Dom kulture u Novom Itebeju

Dom kulture u Novom Itebeju dobio je svoj konačan “oblik”.  U četiri godine u četiri faze ovaj Dom je rekonstruisan i on trenutno predstavlja najopremljeniji i najsavremeniji objekat kao takav u opštini Žitište što se tiče ventilacije i hlađenja i grejanja odnosno celokupnom opremom. On je kompletno opremljen sa novim nameštajem, poseduje pozorišnu salu sa 250 sedećih mesta, salu za razna dešavanja sa 200 stolica, audio, video tehniku za konferencije, prezentacije i sl.     

Kako za naš portal kaže Jožef Kerekeš predsednik Saveta MZ Novi Itebej cela rekonstrukcija je bila u četiri faze od kojih prva faza bila 4 miliona dinara koja je pomogla opština Žitiše i koja je obuhvatala zamenu stolarije i opremanje sanitarnih čvorova, druga faza koja je bila i najveća od ukupno 23 miliona dinara investiralo je Ministarstvo privrede takođe, sa opštinom Žitište, treća faza koja je ostvarena prekograničnom saradnjom na osnovu koje je obezbeđena oprema za pozorišnu salu i poslednja faza od 5.6 miliona dinara koja je obuhvatala opremu za grejanje, hlađenje i preostalo opremanje.

Dom kulture je sada u potpunosti opremljen i spreman za predstojeće kulturne manifestacije kao i za mnoga druga dešavanja.

Comments powered by CComment