Gruja Petrol

Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva pojačano u svim linijama

U više navrata nakon početka priprema za prolećni deo sezone fudbaleri Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva su poručivali da neće odustati od istorijske prilike da pobede u Vojvođanskoj i plasiraju se u Srpsku ligu. Zanimljivo je da su prvu kontrolnu utakmicu odigrali protiv elemirskog Naftagasa, ekipe koja ima je ozbiljan konkurent za lidersku poziciju. Rezultat je bio 1:1, a strelac za Karađorđevčane je bio Vladimir Zekanović.

Igrački sastav je pojačan sa tri nova fudbalera. Nikola Bajat iz Radničkog Zrenjanin, te dvojica doskorašnja igrača Omladinac FAM-a Mile Šarenac, koji može da igra na više pozicija u ekipi i napadač Slađan Novković. Jedinstvo je napustio Vuk Babić koji je prešao u Crvenu Zvezdu iz Ruskog Sela.

"Najpre smo pojačali konkurenciju i povećali broj igrača da ne razmišljamo o sastavu kada se dogodi da je neko kažnjen zbog kartona ili da ne može da igra jer je povređen. Ispunili smo želju trenera Boška Mihajlovića, doveli smo Novkovića i Šarenca koji sada konkurišu za prvi tim."

"Bajat je još jedan bonus igrač, što je veoma važno u ovom stepenu takmičenja. On je, pre nego što je igrao u Radničkom, prošao kompletnu omladinsku školu Vojvodine iz Novog Sada. Tog igrača smo doveli zahvaljujući Darku Tošiću, sportskom direktoru Radničkog, koji je razumeo našu želju da dovedemo mladog fudbalera i video da u Banatskom Karađorđevu ima uslova da se napreduje. O Miletu Šarencu i Slađanu Novkovići ne treba puno govoriti. Šarenac je školovani fudbaler najbrži na Vojvođanskom Istoku a Slađan je doveden kao drugi strelac lige." - kaže Dragan Radaković, potpredsednik Jedinstva.

Fudbaleri Jedinstva igraju kup utakmicu u nedelju 21. februara protiv ekipe Crvena Zvezda u Vojvoda Stepi.

Izvor: List Zrenjanin

Comments powered by CComment