Gruja Petrol

Begej spreman za nastavak prvenstva

Pod rukovodstvom novog trenera Milenka Zečevića fudbaleri Begeja vredno rade i pripremaju se na svom stadionu za nastavak prvenstva, a posle odlaska nekolicine igrača agilna uprava potrudila se da pojača redove dovođenjem nekoliko proverenih igrača koji će predstavljati pojačanje za mladu ekipu.

Najznačajnije pojačanje je svakako bivši superligaški igrač Nikola Bogić (kulski Hajduk) koji je proteklu polusezonu proveo u Кrajini (Кrajišnik), a sa njim je došao i Dragan Erdeljan. Pre toga pristupnice su potpisali mladi igrači Milan Mijatović iz beogradskog Rada i Đorđe Bajić iz Brodarca. Novajlije su i golman Aleksandar Arsin iz  Budućnosti (Srpska Crnja), Slobodan Grbić (Borac Aleksandrovo), Stefan Svjetlica i Vukašin Ćurčija (obojica Naftagas Boka), Nenad Vukojević (Napredak Čestereg) i Damjan Gaković koji je pauzirao zbog studija, a ranije je bio golgeter u omladinskom timu  Begeja.

Pored njih za prvi tim konkurišu Vlaučin, Marko i Mladen Novak, Umićević, Кosović, Radulović, Nikolić, D. Mijatović, Rapaić, Ristić i Živković.

-Nismo hteli nikoga da na silu zadržavamo. Otišli su neki igrači, ali dolaskom novajlija bićemo sigurno jači nego jesenas. Šansu će dobiti mladi i talentovani igrači, koji će uz nekolicinu iskusnijih sigurno moći da ponesu teret i sve izazove koje nosi ovaj stepen takmičenja. U pregovorima smo sa još nekoliko igrača i moguće je da će neko od njih potpisati za Begej, kaže član rukovodstva Begeja Dragan Novak.

-Zadovoljan sam zalaganjem na treninzima svih kandidata. Radimo u dve smene, jer smo podesili prema obavezama igrača. Imamo nekoliko studenata, a najveći broj igrača su  zaposleni, pa prema njihovom slobodnom vremenu i organizujemo treninge. Pored terena koristimo i sportsku salu. Nažalost, prvu kontrolnu utakmicu koja je bila zakazana prošle nedelje u Nakovu nismo odigrali zbog lošeg vremena - kaže trener Milenko Zečević.

Prvu pripremnu utakmicu Begej je na svom stadionu odigrao protiv omladinaca zrenjaninskog Radničkog koju je dobio sa 3 : 1 (2 : 0), golovima Milana Mijatovića u 7. Grbića u 40. i Vlaučina u 65. Grbić je promašio penal u 34.minutu.

Tekst: Dušan Milićev

Comments powered by CComment