Gruja Petrol

Žitištanin Darko Karan izabran za člana UO Košarkaškog saveza Srbije

Darko Karan izabran je za jednog od četvoro članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Na izbornoj sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu, na predlog regionalnih košarkaških saveza, osim Karana, za članove Upravnog odbora izabrani su i Marko Ivanović, Dragana Kontić i Miodrag Kocić.

Na istoj sednici Predrag Danilović je ponovo jednoglasno izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i dobio je novi četvorogodišnji mandat.

Darko Karan je, inače, i predsednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Vojvodine.

Rođen je 1970. godine u Žitištu, gde je završio osnovnu školu. Pohađao je Zrenjaninsku gimnaziju, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Do sada je radio u Opštini Žitište, JP „Razvoj“ iz Žitišta, Poreskoj upravi Zrenjanin, a bio je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina u periodu od 2012. do 2013. godine. Od 2013. je direktor zrenjaninskog ogranka „Telekoma Srbija“.

Decenijama je aktivan u košarci, prvo kao igrač, a zatim i kao funkcioner. Bio je igrač KK Sveti Đorđe iz Žitišta od 1984. do 1999. godine, a potom i trener i sportski direktor u tom klubu. Od 2006. do 2012. je obavljao funkciju predsednika ŽKK Proleter iz Zrenjanina. Bio je predsednik Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin od 2005. do 2015.

 

Comments powered by CComment