Gruja Petrol

Karatisti Yuko Banata sjajni na Kupu Vojvodine u Apatinu

U organizaciji Šotokan karate saveza Srbije, Кarate federacije Vojvodine i КК Partizan iz Apatina održan je Кup Vojvodine za sve uzraste u katama i borbama - pojedinačno i ekipno.

Na takmičenju je nastupilo 20 klubova sa 480 pojedinačnih i 88 ekipnih nastupa. Izuzetna masovnost i kvalitetne borbe doprinele su tome da se u Apatinu vidi vrhunski karate. Takođe, tome je doprineo i podatak  da je Кup bio eliminacionog karaktera, jer plasman na Кup Srbije sa regiona ostvaruje samo po 8 najboljih pojedinaca i  po 4 najbolje ekipe.

Najuspešniji klubovi na Кupu Vojvodine bili su: 1. Šotokan 021 (Novi Sad),  2. Čoka,  3. Spartak Enpi (Subotica),   4. Juko Banat (Zrenjanin),   5. Tokado (Savino Selo).

Što se tiče karatista sa teritorije opštine Žitište ukupno je nastupilo osam takmičara i to iz Banatskog dvora i Banatskog Karađorđeva.

Tim u borbama Trivunović Željka, Savatović Tara i Mijatov Anja osvojio je drugo mesto. Kata tim Savatović Tara, Arsić Jelena i Martinović Danila osvojio je treće mesto. Đurđević Jovanka osvojila je pojedinačno u katama drugo mesto a Sučević Maša prvo mesto. Kata tim Đokić Miljana, Bojanić Ivana i Sučević Maša prvo mesto a timovi u katama u sastavu Đurđević Jovanka, Trivunović Milana, Peskar Nemanja, Živanović Stefan i Kovačević Milan su izgubili pred medalje ali su ostvarili plasman na Kup Srbije.

Comments powered by CComment