Gruja Petrol

Akcija Sportskog saveza opštine Žitište - Trojkom protiv poroka

U četvrtak 22. novembra 2018. godine u sali Osnovne škole "Đorđe Košbuk" u Torku održana je 18. po redu, tradicionalna sportska manifestacija pod nazivom "Koračaj smelo - Bez poroka" koja predstavlja završnu manifestaciju u realizaciji akcije Sportskog saveza Opštine Žitište "Borba protiv bolesti zavisnosti".

Akcija se sprovodi u svim Osnovnim školama sa učenicama i učenicima sedmih i osmih razreda. Obuhvata stručno-edukativno predavanje o štetnosti prvenstveno droge, potom alkohola i cigareta. U sklopu ove akcije učenici rade i anonimnu anketu, na osnovu čijih rezultata se pravi Plan i Program rada Sportskog saveza za narednu godinu. Ovogodišnja sportska manifestacija okupila je oko stotinak učenika – takmičara, direktore Osnovnih škola, nastavnike fizičkog vaspitanja, ugledne javne ličnosti koji su na svoj način podržali ovu sportsku manifestaciju.

Na početku takmičenja sve prisutne je pozdravila Smiljka Jakšić, generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Žitište, zatim se obratila direktorica Osnovne škole "Đorđe Košbuk" iz Torka, potom se obratila dr Hajnalka Čapo Čikoš član UO SSO i skrenula pažnju na štetnost psihoaktivnih supstanci. Svoj doprinos u borbi protiv bolesti zavisnosti dali su i najmlađi polaznici vrtića iz Torka izvodeći koreografiju pod nazivom „ Bavite se sportom“.

Specijalna gošća manifestacije je bila dr Anelija Rošu, koja je svoj doprinos ovoj akciji pružala punih 18. godina i koja je bila i jedan od pokretača ove borbe. U to ime prva je uputila loptu ka košu I još jednom pokazala da korača sa nama.

Najuspešniji na ovoj manifestaciji bili su učenici:
V razred: 1. B. Varga Reka, S. Itebej, 2. Milana Pilipović, B. Dvor i 3. Anđela Đurđević, Žitište. 1. Matija Radić, B. Karađorđevo, 2. Danijel Stan, Torak i 3. Željko Miodragović, Čestereg.
VI razred: 1. Anđela Kosanović, B. Dvor, 2. Anđela Stanić, R. Topolovac i 3. Natalija Radosav, Međa. 1. David Dan, Torak, 2. Njegoš Novaković i 3. Mario Jovanov, Torak.
VII razred: 1. Patricija Šveler, S. Itebej, 2. Alisa Babesku, Torak i 3. Dejana Đurđević, Žitište. 1. Jovan Miljuš, Žitište, 2. Vanja Bibin, Žitište i 3. Mladen Petrović, Torak.
VIII razred: 1. Anđela Javor, Čestereg, 2. Anastasija Stojanović, Međa i 3. Rac Bernadeta, Torda. 1. Dragan Milić, Žitište, 2. Virag Viktor, Srpski Itebej i Dušan Miholjčić, Žitište.

Kao i sve sportske manifestacije koje je organizovao Sportski savez do sada i ova manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Žitište. Savez je kao i do sada obezbedio prevoz za sve učesnike, užinu, osvežavajuće napitke, diplome i medalje za pobednike i naravno majice za sve učesnike. Koračajte smelo, bez poroka!

Comments powered by CComment