Gruja Petrol

Džudo sport u poletu u Žitištu

Koliko samo mališana sanjanju o tome da budu brzi, jaki, spretni... Upravo iz tih namera je i osnovan džudo klub ’’Banat’’ koji u svom radu sa  školskim uzrastom pokušava da pruži deci onu kariku koja nedostaje u njihovom odrastanju.

Džudisti su počeli sa radom pre 3 godine kao sekcija Proletera međutim odmah nakon jedne godine je osnovan klub sa sedištem u Žitištu.

Džudisti žitistanskog “Banata” u poslednje vreme nižu sve bolje rezultate i omasovljuju svoje redove. Trenutno imaju oko 50 članova a upravo povodom obeležavanja Svetskog dana džudo-a posetili smo njihov klub.

“Izuzetno smo zadovoljni pre svega radom u ove 3 godine a posebno rezultatima koje su naša deca ostvarila. Koncepcija kluba se bazira na radu sa školskom decom, a fokus je na pionirskom i kadetskom uzrastu. Imamo 30 redovnih takmičara a svakako najveći uspeh je da imamo prvakinju Vojvodine u pionirskom uzrastu i dva vicešampiona.”

Kako ste zaodvoljni uslovima i koje su novine u klubu?

“Možemo reći da imamo uslove kakve retko koji džudo klub u našoj zemlji ima. Redovne termine 3 puta nedeljno, čistu i urednu salu, dobru saradnju sa direktoricom Osnovne škole u Žitištu. Borilište je prošireno, skoro smo opremljeni sa novim strunjačama i trenutno ih imamo oko 50, a samim tim smo promenili i termine treninga, odnosno spojili mlađi i stariji uzrast kako bi povećali efikasnost samih treninga. Takođe, možemo reći da klub očekuje sredstva za rekvizite od Pokrajinskog sekretarijata za sport na konkursu koji je raspisan”.- rekao je Petar Savanović, predsednik kluba.

Pitanje za trenera Nikolu Savatovića koji vas turniri očekuju u narodnom periodu?

“Učestvovali smo na prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire i poletarce u Stepanovićevu gde je naša Milica Radaković ostvarila sjajan uspeh i postala pionirska prvakinja Vojvodine. Predstoji nam učešce na Međunarodnom kupu u Sremskom Mitrovici 10. novembra i bodovni turnir u Zagrebu 24. novembra. Razmatramo još uvek koji takmičari ce učestvovati na ovim turnirima.” - rekao je Nikola Savatović.

 

Comments powered by CComment