Gruja Petrol

Košarkašice iz Moskve posetile Banatsko Karađorđevo

U utorak 17.jula 2018. godine Banatsko Karađorđeo posetile su gošće iz Rusije. Košarkašice škole košarke „Glorija“ iz Moske, koje borave na pripremama u Zrenjaninu, posetile su Banatsko Karađorđevo gde su sa svojim trenerom Žanom Milanović, poznatom Ruskom košarkašicom posetile spomen obeležja i Srpsku Pravoslavnu crkvu. Prilikom dolaska mlade Moskovljanke imale su priliku da se fijakerima provozaju ulicama Karađorđeva a potom budu upoznate sa istorijom, običajima i tradicijom naroda koji ovde živi.

Nakon toga odigrana je košarkaška utakmica između gošći iz Moske i izabranica trenera Plećaš Milana. U prelepoj sali, uz prisustvo velikog broja gledalaca devojke ŽKK „Karađorđevo“ pružile su dobar otpor mladim Ruskinjama koje su ih savladale rezultatom 58-49. Međunaraodnu utakmicu sudili su košarkaške sudije Milana Plećaš, bivša košarkašica ŽKK „Karađorđevo“, naša sugrađanka, danas košarkaški sudija u Glazgovu i Rakić Slavko iz Zrenjanina.

Za dobru atmosferu u slobodnom vremenu pobrinuli su se petostruki prvak Evrope u brejk densu David Lazi sa članovima plesnog centra „Zrenjanin“.

Nakon utakmice druženje se nastavilo uz večeru i poslastice koje su pripremile vredne žene „Vidovdana“. Koliko su devojčice uživale govori njihov boravak do kasnih sati i čvrsti zagrljaji na rastanku uz poziv za dolazak u Mosku...Ko zna...

 

Comments powered by CComment