Gruja Petrol

ĐURO DAUTOVIĆ SJAJAN NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Kadeti Partizana NIS, završili su sezonu u Triglav Kadetskoj ligi Srbije na drugom mestu. U finalu koje je odigrano u hali "Mega Factory", crno-beli su izgubili od Crvene zvezde MTS rezultatom 74:83.

Svakako najznačajniju ulogu tokom celog prvenstva imao je Đuro Dautović koji je ubedljivo bio najefikasniji sa 25 poena u pobedi i plasmanu kadeta KK Partizana u polufinale šampionata Srbije. Pobeda je ostvarena protiv ekipe Sports World Star iz Novog Sada sa 80:59.

U polufinalnoj utakmici Đuro je imao drugačiju ulogu, odnosto žrtvovao se za tim, završivši sa 5 ličnih grešaka ali sa odličnom odbranom i pobedom njegovog tima u ovoj utakmici.

"Polufinalna utakmica je bila teška kao što smo i očekivali. Ekipa Mega Bemaks je mnogo talentovanija od nas jer imaju 4 ili 5 igrača sa visinom preko 205 cm, dok smo mi imali samo jednog igrača. Ali smo znali da dobijemo zato što smo mnogo uigraniji tim od njih i imali smo veću želju za pobedom. Vodili smo svo vreme oko deset poena razlike a u trećoj četvrtini čak i dvadeset poena ali smo uspeli da tu prednost sačuvamo do kraja utakmice i zabeležimo pobedu koja nam je omogućila odlazak u finale. U finalnoj utakmici igrali smo sa večitim rivalom ekipom Crvene Zvezde koja je takođe talentovanija od nas, pobedili su nas zasluženo i doživeli smo tek drugi poraz ove sezone, ali je on nažalost, došao u odlučujućem meču za titulu." - rekao je Đuro.

Čestitke mladom košarkašu na sjajnom finalnom turniru, a takođe smo iskoristili smo priliku da ga pitamo za planove nastavak sezone i za leto.

"Mogu da kažem da sam zadovoljan svojim izdanjem ali svakao mogu još više tako da ću se truditi da ispravim neke greške u budućnosti. Ostajem u Partizanu! Očekuje nas juniorska liga gde takođe nastupam. Trudiću se da pauzu iskoristim na najbolji način, treniram i napredujem što je više moguće" - istakao je mladi košarkaš.

Comments powered by CComment