Gruja Petrol

MILORAD KAPUR ODBOJKAŠKI PONOS RAVNOG TOPOLOVCA

Milorad Kapur je 2013. godine proglašen za najuspešnijeg sportistu opštine Žitište, u razgovoru sa njim preneo nam je kako je u međuvremenu tekla njegova karijera koja je do tada već bila veoma uspešna.
Posle te godine prešao sam u Odbojkaški klub Novi Pazar. Svi su pitali da li sam napravio dobar potez jer je OK Novi Pazar te godine po prvi put ušao u Super ligu i da li je korak unazad nakon kluba kao što je OK Vojvodina.
Međutim, te sezone oni su napravili dobar tim i završili smo 4 i izborili plasman u Evropu što je i bio cilj kluba. Takođe sam te sezone pozvan da učestvujem na prvim Evropskim Olimpijskim igrama u Bakuu gde smo osvojili 5 mesto. Naredne sezone napravili smo korak više i sezonu smo završili kao 3 ekipa i igrali smo završni turnir kupa Srbije. Tako da gledajući sa ove pozicije mislim da nisam pogrešio kada sam prešao u Novi Pazar, jer ljudi u tom gradu vole sport i tribine su uvek pune i atmosfera je kao nigde u Srbiji i svima je mnogo teško da igraju u takvoj atmosferi. Proveo sam dve prelepe sezone tamo i ja sam ubeđen da će OK Novi Pazar uz OK Vojvodinu uvek da se bori za trofeje.
Nakon toga dobio sam šansu da se oprobam u inostranstvu, da vidim gde sam i da li sam spreman za to. Prešao sam u Švajcarsku ligu u redove Lozane iz istoimenog grada gde smo imali sezonu ispod očekivanja završivši je na 4 mestu. Ove sezone ostao sam u istoj ligi, prešavši u redove OK Chenois iz Ženeve. Najtrofejniji klub u Švajcarskoj koji je zadnjih par godina imao problema pa su sezone završavali daleko ispod njihovih očekivanja ali su u poslednje dve sezone počeli ozbiljno da ulažu u tim i rezultati su počeli da dolaze. Ove sezone igrali smo polufinale kupa gde smo nesrećno poraženi i sutra već igramo polufinale sa mojim bivšim klubom i ja se nadam najboljem.
Na pitanje o njegovim nastupima u nacionalnim selekcijama i da li se nada pozivu za A selekciju Milorad kaže:
Igrao sam za sve mlađe seniorske ekipe. Od kadeta, juniora, mlađih seniora i kao sto sam rekao za B tim na prvim Evropskim Olimpijskim igrama u Bakuu, nadam se pozivu za A tim i mislim da još nije kasno i da će ga biti u budućnosti. Na meni je da radim, treniram i nadam se da će poziv sam doći.


Comments powered by CComment