Gruja Petrol

OPŠTINSKO PRVENSTVO U KOŠARCI (FOTO)

U sali Osnovnoj školi „Sveti Sava” 14. februara 2018. godine u Žitištu, u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Opštine Žitište, održano je Opštinsko prvenstvo u košarci za devojčice i dečake osnovnih škola.

Takmičenje je svečano otvorio i pozdravio sve prisutne član opštinskog veća zadužen za sport Milenko Milaković ističući podršku Lokalne samouprave Sportskom savezu, sportskim organizacijama, a posebno školskom i rekreativnom sportu.

Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa, četiri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji. OŠ „Nikola Tesla“ Banatsko Karađorđevo, OŠ „Đura Jakšić“ Banatski Dvor, OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac i OŠ „Sveti Sava“ Žitište. Ove četiri škole imale su ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.Najuspešnija ekipa u ženskoj konkurenciji bila je ekipa OŠ „Nikola Tesla“ Banatsko Karađorđevo, druge su bile devojčice iz Ravnog Topolovca dok su treće bile devojčice iz Žitišta. Kod dečaka prvi su bili učenici OŠ „Sveti Sava“ Žitište, drugi su bili dečaci iz Banatskog Dvora, dok su treći bili dečaci iz Banatskog Karađorđeva.Sportski savez Opštine Žitište je za ovo takmičenje obezbedio medalje i diplome, užinu, osvežavajuće napitke, zdravstvenu zaštitu i profesionalne sudije Okružnog košarkaškog saveza. Sve utakmice sudile su košarkaške sudije Okružnog košarkaškog saveza Pavle Novaković i Momir Vojnov.

Comments powered by CComment