Gruja Petrol

PORIBLJAVANJE RIBNJAKA U ŽITIŠTU (FOTO)

Udruženje sportskih ribolovaca "Grgeč" Žitište u saradnji sa firmom "Valor" iz Zrenjanina je u petak, 16. februara 2018. godine izvršilo poribljavanje novoizgrađenog sportskog ribnjaka u Žitištu sa 27 šarana (ukupne težine 182 kg, po komadu 6-8 kg) u vrednosti od 120.000 dinara.

Kako nam Veljko Brkić kaže trenutno se u ovom sportskom ribnjaku nalazi 400 komada šarana i amura ukupne težine oko 1 tone, 770 komada štuke ukupne težine oko 1 tone i 750 kg bele ribe.

Ovom akcijom se završava zimsko poribljavanje, a sledeća faza je dopunjavanje nivoa vode koje je planirana na proleće.

"Zahvaljujemo se Stevici Kočalki, našem bivšem sugrađaninu, koji već duži niz godina pomaže ovoj sredini, a konkretno i sa ovom akcijom nama sportskim ribolovcima. Želimo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo i benzinskoj pumpi "Gruja Petrol" koja nam je do sad pomogala i obećala da će nam pomagati i u narednom periodu. Zadovoljni smo jer smo za samo tri meseca koliko su trajali radovi, od zapuštenog zemljišta koje je bilo prekriveno trskom, stigli do ribnjaka koji je spreman za upotrebu." - istakao je Veljko Brkić za portal Žitište Online.

Comments powered by CComment