Gruja Petrol

IZUZETAN USPEH ATLETIČARA

Završetak školske 2016/2017 godine posebno je značajan kada je u pitanju školski sport na teritoriji opštine Žitište, a posebno kada je u pitanju kraljica sportova – Atletika.

Učenici osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žitišta i isturenih odeljenja „Đura Jakšić“ Banatski Dvor i „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac 24. maja predstavljali su našu opštinu na Državnom prvenstvu u Kruševcu.

Na atletskom stadionu u Kruševcu okupilo se oko 500 učesnika iz 24 okruga i 60 gradova Srbije. Među njima bili su i naši učenici, koji su se takmičili u ekipnoj konkurenciji. Ako se uzme u obzir da je ukupan broj osnovnih škola u Srbiji oko 1900, da naša opština nema Atletsku stazu, osvojeno peto mesto u Srbiji je izuzetan uspeh naših učenika.

Još jednom iskrene čestitke: Bajat Nikoli, Mijatović Milanu, Milosavljev Nenadu, Knežević Nemanji, Zekirović Željku, Pudar Nemanji,Sivčević Todoru, Filep Davidu, Trivunović Nedeljku,Sredić Milošu i nastavniku Ćorić Draganu.

Sportski savez opštine Žitište je pod pokroviteljstvom opštine Žitište uspešno organizovao i ovo takmičenje. Učenici su imali obezbeđen prevoz,smeštaj i sportsku opremu. Prava ekipa na pravom mestu.

Izvor: Sportski savez opštine Žitište

Comments powered by CComment