Gruja Petrol

ALEKSANDRA RAPAIĆ OSVOJILA SVETSKI KUP U BUDIMPEŠTI

Apsolutni junak Svetskog kupa u Budimpešti, na kojem su se okupili najbolji kikbokseri i kikbokserke sveta, bila je devojka iz Žitišta, iz kluba Spartanac, Aleksandra Saška Rapaić.

Supertalentovana Saška, sa dve osvojene zlatne medalje i prikazanom sjajnom veštinom i srčanim borbama, pobrala je simpatije bronjih učesnika, a bilo ih je preko 2,5 hiljade iz 37 zemalja sveta i objektivne publike u Budimpešti.

Osim zlatne Aleksandre, iz kluba Spartanac iz Žitišta, srebrne medalje osvojili su Stefania Antoniadu i Ajredin Ajeti, dok je bronzano odličje pripalo Zorani Nikolić.

– Fantastičan uspeh, presrećan sam i prezadovoljan. Svih pet medalja su plod napornog rada a velikog talenta naših takmičara, a sve je zasenila Saška Rapaić, koja je sa dva zlata pokazala da je izrasla u velikog šampiona – naglasio je Milan Zorić, prvi čovek Spartanca, uz napomenu da je talentovanoj kikbokserki lično čestitao i predsednik svetske bokserske federacije gospodin Borislav Pelević, kao najuspešnijem srpskom borcu na ovom velikom svetskom takmičenju.

– Hvala svima na čestitkama i lepim željama…Presrećna sam, ali već od sutra okrećem se novim obavezama, treninzima, jer kao i ostali moji drugari iz Spartanca, znam svoj cilj i svoj put – kratko je poručila Aleksandra Rapaić, koja je na putu do dve osvojene zlatne medalje pobedila takmičarke iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke i domaću takmičarku, Mađaricu.

Kako je naglasio Milan Zorić, Aleksandra Rapaić, koja je uspešna i u klasičnom boksu, prvak je države i boksuje za bokserski klub Petrovgrad iz Zrenjanina, koji vodi bokserska legenda i veliki šampion Milan Piperski, a u kikboksu je samo u poslednjih mesec dana osvojila pet zlatnih medalja, među kojima je i Balkanski kup u Tešnju..

Više slika pogledajte na fejsbuk profilu Kick Box Spartanac Žitište

Izvor: Sportinfo

Comments powered by CComment