Gruja Petrol

Aleksandra i Tomislav - Počeli u isto vreme i od tada nižu dobre rezultate

Žitištani Aleksandra Rapaić i Tomislav Milić u isto vreme počeli su da treniraju boks u zrenjaninskom klubu Petrovgrad i iste godine imali su svoje prve nastupe. Takođe, oboje su potekli iz Kluba borilačkih sportova Spartanac iz Žitišta, u kojem su veoma ponosni na njihove dosadašnje uspehe. A bilo ih je zaista puno.

Priča sa Petrovgradom je počela 2013. kada su Saška i Toma došli u klub koji vodi proslavljeni srpski bokser i aktuelni selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski. Već godinu dana kasnije počeli su da se takmiče i nastupili su na istom turniru. U međuvremenu, Aleksandra Rapaić je nizala uspehe, postala je i reprezentativka i stipendistkinja Bokserskog saveza Srbije.

Tomislav Milić je 2016. bio prvak države. Dve godine kasnije je bio drugoplasirani, ali i na pripremama naše reprezentacije. U međuvremenu se oprobao i u MMA, pa je pre dve godine imao odličan debi na takmičenju „Serbian Battle Championship“ u Zrenjaninu, gde je zabeležio pobedu.

tomislav milić i aleksandra rapaić

Tomislav Milić: Očekujem pobedu u finalu

Oboje i danas vredno treniraju i pripremaju se za nove izazove. Saška je nedavno na prvenstvu Vojvodine osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 69kg, a Toma će narednog vikenda pokušati da u finalu ovog prvenstva, u Šidu, savlada protivnika Edvarda Đorđevića iz Bokserskog kluba Patriote iz Novog Sada. Zbog velikog broja takmičara u kategoriji do 76kg, naime, meč za prvaka je odložen za subotu, 27. mart.

– Očekujem pobedu narednog vikenda. Planiram da se posvetim boksu i hteo bih da nastupim u Prvoj ligi Srbije i na državnom prvenstvu, kao i da postignem što bolji rezultat. Nadam se i ulasku u reprezentaciju, radiću na tome i dati sve od sebe. U Petrovgradu su jako dobri uslovi i sjajni treneri. Sa nama rade Stevan Čizmić i Milan Piperski i ne znam ko u državi ima bolje trenere od nas.

tomislav milić i aleksandra rapaić

Aleksandra Rapaić: Piperski je sjajan trener

 I Saška je trenutno posvećena samo boksu, zato što je dobila stipendiju Bokserskog saveza Srbije. Trenira i u Žitištu i u Zrenjaninu, i kaže da joj nije naporno, jer voli ovaj sport, a i razdaljina između ova dva mesta nije velika.

– Znači mi to što sam u Petrovgradu. Piperski je sjajan trener i rad sa njim je jedan veliki plus za mene – kaže za naš portal Aleksandra Rapaić, koju sredinom aprila očekuje nastup na međunarodnom takmičenju „Beogradski pobednik“.

Izvor: zrenjaninski.com

Comments powered by CComment