Gruja Petrol

Proleter se sprema za početak IA lige

Vaterpolisti Proletera se uveliko pripremaju za IA ligu, koja počinje 10. oktobra. Proleter u prva dva kola gostuje ekipama Valisa iz Valjeva i Rasini iz Kruševca, a ova dva teška gostovanja će pokazati nivo spremnosti zrenjaninskih vaterpolista.

Proleter se pojačao za ovu sezonu dolaskom Matkovića iz Šapca, Ćatovića i Šantalaba iz novosadske Vojvodine i Čabrila i Ivoševića iz Spartak Prozivke. U Proleter su se vratili i igrači ponikli u Zrenjaninu, braća Luka i Mateja Bosić, kao i Milijan Ćurčin.

Vaterpolisti Proletera su odigrali već šest pripremnih utakmica, koje su služile za uigravanje ekipe. Prvo je u Zrenjaninu pobeđena ekipa VK Beograd, takođe član IA lige Srbije, rezultatom 13:10, a u Beogradu je odigran nezvanični sparing meč sa superligašem Starim gradom, gde su Zrenjaninci odigrali egal sa ekipom iz višeg ranga takmičenja.


Proteklog vikenda ekipa je Proletera osvojila jak turnir u Bečeju, sa četiri pobede i to redom: VK Beograd sa 19:14, VK Valis sa 10:7, VK Borac iz Banjaluke 16:4 i domaći VK Bečej sa 10:5.

Za rad u klubu su zaduženi sportski direktor Srđan Bogaroški, trener prve ekipe Dobrica Brdarić, trener mlađih kategorija Svetozar Odžić i Bojan Kukolj, koji vodi školicu vaterpola.

Ovim putem pozivamo dečake i devojčice rođene 2008. godine i mlađe da dođu na bazen i oprobaju se u našem najtrofejnijem sportu. Treninzi su svakog radnog dana od 20h.

Ambicija kluba je ulazak u Super ligu, uz veliku podršku prijatelja, a najviše generalnog sponzora PerSu marketa i grada Zrenjanina.

 

Comments powered by CComment