Gruja Petrol

Slobodan Dubajić - blistava karijera bivšeg fudbalera...

Slobodan Dubajić, bivši fudbaler, rodom iz Česterega u kojem i dan danas živi i dalje je prisutan u fudbalskim krugovima, u sportu, u kojem je imao reklo bi se sjajnu i blistavu karijeru. Bio je kapiten prvoligaške generacije FK Proleter, kasnije jedan od najboljih Jugoslovenskih fudbalera tog vremena, fudbaler FK Štutgarta i prvak Bundes lige, kako kaže i ističe Nemci ga i dan danas zovu da se vrati u Nemačku.

Slobodan zvani Ćobo, karijeru je započeo u Zrenjaninskom Proleteru gde je bio dugogodišnji prvotimac a i kapiten (1982-1991 godine). Nakon Proletera nastavlja svoj put u inostranstvo odnosno 1991. godine prelazi u nemačku ligu u klub VfB Šutgart, gde postaje jedan od najboljih defanzivaca Bundeslige sredinom 90-tih. U tom klubu (1991-96) ostvario je i najveći uspeh kada je 1992. godine postao prvak Nemačke.

Igrao je sa Elberom, Karlosom Dungom, Fredijem Bobićem..., dok je probnu utakmicu za VfB Šutgart kasnije prvakom Bundeslige odigrao protiv Intera koja je u timu imao fudbalske legende kao što su Klinsman, Breme, Mateus, Zenga… pred punim tribinama a nakon njegovog gola i pobede od 2:1, zacrtao ispred sebe sjajnu inostranu karijeru.



Nosio je i dres A reprezentacije Jugoslavije 23 decembra 1994. protiv Brazila kada su plavi prvi put nakon ukidanja sankcija odigrali zvaničnu međunarodnu utakmicu. U tom meču su dres reprezentacije nosile legende našeg fudbala, Stojković, Mihajlović, Mijatović, Jugović, Savićević...

Pogledajte kratak INTERVJU sa Slobodanom o svojoj karijeri i anegdotama iz vremena dok je igrao za FK Šuttgart...

Comments powered by CComment