Gruja Petrol

TOMISLAV MILIĆ: Debituje na MMA turniru i obećava žestoku borbu

Tomislav Milić iz Žitišta jedan je od boraca koji će u subotu, 19. oktobra, nastupiti u oktagonu, na MMA spektaklu u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani. U pitanju je internacionalni turnir koji organizuje Serbian Battle Championship (SBC).

Biće to njegova prva MMA borba, a s obzirom na to da će nastupiti na domaćem terenu, ovaj mladi i veoma talentovani borac očekuje podršku prijatelja i sugrađana. Zauzvrat, Tomislav obećava žestoku borbu i naravno – pobedu!

– Ovo je moj debi u MMA borbama. Ne poznajem protivnika, koji je takođe iz Srbije, odnosno iz Bača, ali očekujem pobedu i garantujem spektakl. Očekujem veliku podršku mojih prijatelja i sugrađana i nadam se da će doći u što većem broju. Za sada nemam tremu, ali ona obično usledi pred meč, naročito kada vas prozovu da uđete u ring. Ali, čim usledi prvi udarac, sve to nestane – objašnjava Tomislav Milić.

 

 

Ovaj momak rođen je 11. maja 2000. godine. Kik boksom je počeo da se bavi sa trinaest godina, i to u žitištanskom klubu Spartanac, uz svesrdnu podršku Milana Zorića. Njegovi prvi treneri bili su Zoran Protić, Nikola Bibin i Dušan Zečević.– Odatle sam ponikao i tu sam naučio prve korake u kik boksu. Nakon toga sam prešao u Zrenjanin, u bratski klub Internacional, gde mi je trener bio Goran Zečević. U Zrenjaninu sam radio i sa Branislavom Bošnjakom, poznatijim kao Brane Tajson – navodi Milić.

 

 

U Bangkoku nastupio na prvenstvu sveta u tajlandskom boksu

Oprobao se Tomislav i u boksu. Bio je i juniorski prvak države, a išao je i na pripreme omladinske reprezentacije Srbije. Radio je sa trenerima Milanom Piperskim, Stevanom Čizmićem i Srđanom Evđenićem u Boks klubu Petrovgrad. U skorije vreme počeo je da se bavi mešovitim borilačkim veštinama (MMA), a trenira u novosadskom Family Fight Team-u, kod braće Dade i Bojana Mihajlovića koji, inače, stoje i iza organizacije Serbian Battle Championship.

Tomislav Milić pre nekoliko meseci oprobao se i u disciplini muay thai, odnosno u tajlandskom boksu. Imao je i nastup u glavnom gradu Tajlanda – Bangkoku.

– Nastupio sam na prvenstvu sveta u tajlandskom boksu. Nisam imao sreće, pa sam izgubio već u prvom kolu, ali sam imao dobar meč. Izgubio sam rezultatom 2:1. Pre toga nisam imao neko veliko iskustvo u tajlandskom boksu, tako da sam, sve u svemu, zadovoljan – ističe Tomislav.

Naš sagovornik u narednom periodu planira da se posveti MMA-u, ali i studiranju, s obzirom na to da je ove godine upisao Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. No, za sada, svu pažnju je usmerio na predstojeći internacionalni MMA turnir u Zrenjaninu. Izvor: www.zrenjaninski.com.


Comments powered by CComment