Gruja Petrol

Okružno prvenstvo u odbojci održano u Ravnom Topolovcu

U četvrtak 7. marta 2019. godine u sali Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Ravnom Topolovcu, održano je Okružno prvenstvo u odbojci za učenice i učenike osnovnih škola.

U ženskoj konkurenciji učestvovale su ekipe OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin, OŠ „Josif Marinković“ Novi Bečej i OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac.

U muškoj konkurenciji takođe tri ekipe, OŠ „Jovan Dučić“ Klek, OŠ „Miloje Čiplić“ Novi Bečej i OŠ „Sveti Sava“ Žitište.

Sve prisutne pozdravila je Smiljka Jakšić, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Žitište, a takmičenje je otvorio Milenko Milaković, član Opštinskog veća zadužen za sport.

U prvoj utakmici u ženskoj konkurenciji sastale su se učenice OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin i OŠ „Josif Marinković“ Novi Bečej. Pobedile su devojčice iz Zrenjanina 2:0 u setovima i plasirale se u finale.

U prvoj utakmici u muškoj konkurenciji sastali su se učenici OŠ „Sveti Sava“ Žitište i OŠ „Miloje Čiplić“ Novi Bečej. Pobeda dečaka iz Žitišta i plasman u finale, rezultat 2:0.

U ženskom finalu sastale su se ekipe OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac i ekipa OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin. Pobeda ekipe iz Zrenjanina, 2:0 u setovima i plasman na Međuokružno prvenstvo.

Finale u muškoj konkurenciji OŠ „Jovan Dučić“ Klek protiv OŠ „Sveti Sava“ Žitište. Ubedljiva pobeda klečana i plasman na Međuokružno prvenstvo. Rezultat 2:0 u setovima.

I ovo sportsko takmičenje organizovao je Sportski savez pod pokroviteljstvom Opštine Žitište, a veliku zahvalnost dugujemo domaćinu OŠ „Aleksa Šantić“ i OK „Hercegovina“ iz Ravnog Topolovca.

Sve utakmice sudio je odbojkaški sudija Ljubiša Jovanović.

Medalje i diplome za prvo, drugo i treće mesto, užinu i osvežavajuće napitke, zdravstvenu zaštitu obezbedio je, po svom planu, Sportski savez Opštine Žitište.

Medalje i diplome najboljima uručila je Tanja Đukić, direktorica OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac.

Comments powered by CComment