Gruja Petrol

Borba za Kup: Košarkaši Svetog Đorđa u Žitištu traže trofej

Od prvog pisanog dokumenta koji je nastao 1319. godine kad se kao Begej Sveti Đurađ spominje današnje Žitište pa do danas prošlo je 700 godina , toliko vremena je bilo potrebno da Žitište dobije svoje istinske heroje. Heroje koje su Žitište stavile na udarne strane najtiražnijih novina, heroje koji gostuju na RTS , heroji o kome TV Prva snima dokumentarni film ...

Predugačak je spisak da se navede gde se košarkaški klub Sveti Đorđe ovih dana u medijima nalazi zbog ostvarenog epskog uspeha koji se meri sa neverovatnim.

Ovaj mitski rezultat je uspeh svih žitištana kao i naših sugrađana koji se trenutno nalaze u Americi ,Australiji, Nemačkoj ,Škotskoj ,Kanadi , Nemačkoj...svih koji su pružili podršku i bili uz klub.

Finale Kupa Vojvodine, finale Kupa KSS ,finalni turnir Kupa Radivoja Koraća ,prvo mesto bez poraza u 1MRL , može li više od toga ? Trener Svetaca Marko Boljac kaže da može!!!

U sredu 16.01.2019. sa početkom u 18:30h Žitište je domaćin finala Kupa košarkaškog Saveza Srbije gde u meču sa najboljom ekipom KLS Novim Pazarom košarkaši Svetog Đorđa odlučuju ko će osvojiti Kup KSS.

Finalnom meču prisustvovaće čelni ljudi košarke u Srbiji kao i drugi gosti. Treba istaći da su obe ekipe plasmanom u finale ostvarile plasman u završni turnir Kupa Radivoja Koraća koji se održava u Nišu od 14. do 17. februara u kom su još učesnici KK Crvena Zvezda , KK Partizan ,KK Mega Bemaks ,KK FMP ,KK Borac i KK Dinamik.

Rukovodstvo kluba apeluje na sve ljubitelje košarke koji dođu na utakmicu da fer i korektnim ponašanjem bodre svoje ljubimce i da potvrde to o čemu mediji naveliko govore. Sada već širom Srbije poznati Boxeri koje će klub organizovano voditi u Niš  obećeli su podršku kao nikad do sada svojim ljubimcima.

Comments powered by CComment